Tippek

A megfelelő bejárati ajtó nem csak életet menthet, de arra is kiváló

Bejárati ajtó feltörése van éppen folyamatban
Bejárati ajtó nem csak haladóknak – ha fából készül, 

A bejárati ajtó nem csak arra szolgál, hogy be tudjon jutni lakásába vagy házába. Azt is megakadályozza, hogy a hívatlan vendégek bejuthassanak.

A bejárati ajtó nem csak a lyukat tömíti el a falon. Ha ráfordítja a kulcsot, akkor nem nyílik ki, ha valaki kívülről lenyomja a kilincset.

És ez elég?

Közel sem!  A bejárati ajtó nem csak dísz, hanem a védelmi rendszer fontos része is egyben. Ha védelmi szintje nem megfelelő, könnyedén a leggyengébb eleme lehet a védelmi láncolatnak.

Mit tehet azért, hogy ne az Ön ingatlana vagy akár Ön és családja essen áldozatul? Mit kell figyelembe venni ahhoz, hogy esténként nyugodtan hajthassa álomra a fejét? Válhat-e a bejárati ajtó az önvédelem egyik eszközévé?

Ha figyelemmel végigolvassa a következő tanácsokat, értékes tudással gazdagodik!

A bejárati ajtó nem csak dísz, fontos a szerkezete

Az ajtó nem lehet papírból. De még csak fából sem!

Most meglepődött? De hát a nyaralóban is fából van az ajtó, mégse történt semmi 30 év alatt.

Akkor szerencséje volt! A fa szerkezetű bejárati ajtók nem nyújtanak kellő védelmet a behatolók ellen. Könnyedén befeszíthetők. Hiába készülnek a legkeményebb fából, ebben az esetben is át lehet hatolni rajtuk.

A műanyag ajtó  – amennyiben ez lehetséges – még rosszabb választás biztonsági szempontból. A befeszítés esete itt is fennáll, azonban még egy módszer is rendelkezésére áll a bűnözőknek: az olvasztás.  A műanyagot a zárbetét környékén megolvasztva találják meg a behatolók a leggyengébb pontot. Bár sok gyártónál találkozhatunk a megolvasztás elleni védelem ígéretével, ne legyenek kétségei. Kutyából nem lesz szalonna, mint ahogyan egy műanyag bejárati ajtóból sem lesz betörésvédelmi eszköz.

Egy jó minőségű bejárati ajtó nem csak erős kell legyen, hanem mindenképp fémből kell, hogy készüljön a szakértő szerint. Ezt aztán tetszés szerint el lehet látni bármilyen borítással, de a lényeg a szerkezetben rejlik. Ne dőljön be a fényes papírra nyomtatott prospektusoknak, a magukat szakértőnek nevező nyerészkedőknek! Ha műanyagból vagy fából készült az ajtó, természeténél fogva nem tud olyan védelmet nyújtani, mint amire Ön valószínűleg számít.

Cikkünk következő részében folytatjuk az ajtó kiválasztásakor figyelembe veendő szempontok áttekintését.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*